Om Brf Joggaren

För dig som vill veta mer om hur det är att bo i föreningen Joggaren finns här generell information om föreningen och dess närmiljö. Sidan riktar sig särskilt till dig som intresserad köpare, nyinflyttad eller mäklare. Om du inte finner vad du söker är du välkommen att kontakta styrelsen (se Kontakt).
Allmänt om Brf Joggaren

Bostadsrättsföreningen Joggaren har organisationsnummer 716420-2876. Föreningen registrerades år 1988 och det är en äkta förening. Fastigheten byggdes av JM AB och färdigställdes år 1994. Föreningen omfattar fem flerbostadshus, vilka är placerade på båda sidor om Motionsvägen (nr 1-7). Husen har fyra våningsplan, med undantag för huset på Motionsvägen 5 som har fem våningsplan varav ett är souterräng. Byggnadernas totala yta är 4 762 kvm. I föreningen finns 2:or, 3:or, 4:or och en 5:a (i originalutförande). Dock kan någon lägenhet vara omgjord till annan storlek.

Lägenheternas storlek och utseende

I respektive huskropp och på varje våningsplan finns (generellt) en tvårummare, en trerummare och en fyrarummare. Tvårummaren är placerad mellan trerummaren och fyrarummaren. Lägenheternas storlek är: 61,5 – 64,5 kvm (för 2:orna), 77,5 – 87 kvm (för 3:orna) och 101,5 kvm (för 4:orna). En av föreningens lägenheter är en femrummare på 129 kvm. Lägenheternas storlek är således mellan 61,5 kvm och 129 kvm.

Gemensamma resurser

I föreningen finns ett gemensamt barnvagns- och cykel-förråd vid varje hus. Alla lägenheter har även ett vindsförråd i respektive hus. Det finns några enstaka extraförråd på varje vind, vilka går att hyra för 100 kr/månad. En hiss (sk möbelhiss) finns också i varje hus.

I fastigheten på Motionsvägen 2 (markplan) finns en tvättstuga som kan bokas av alla medlemmar, via en bokningstavla utanför tvättrummet. I tvättstugan finns en stor tvättmaskin, som sätts igång genom en myntbox (20 kr/tvätt). Det finns också en mindre tvättmaskin, vilken kan användas vid särskilda behov och som låses upp med nyckel från styrelsen. Vidare finns en torktumlare och ett torkrum (båda gratis att använda), samt en mangel och strykbräda.

Parkeringsplatser och elladdstolpar

Föreningen disponerar ca 12 parkeringsplatser vid varje hus. Som boende är du garanterad en parkeringsplats. Kostnaden för parkeringsplatsen ingår i månadsavgiften. Besökare har möjlighet att parkera på gatan, där parkeringen är gratis året runt (datumparkering gäller).

Under hösten 2022 förberedde föreningen för möjlighet till laddboxar på alla parkeringsplatser. En grundinstallation gjordes på alla p-platser. Om du önskar beställa en laddbox, kontakta styrelsen via Simpleko. När din beställning är gjord görs installationen av föreningens återförsäljare. Kostnaden för laddboxen läggs på din månadsavi. I dagsläget kostar laddboxen ca 8750 kr (självkostnadspris).

För att använda din laddbox behöver du meddela styrelsen vilka telefonnummer som ska kunna styra laddboxen. Du behöver även ladda ned den tillhörande appen Easee på din mobiltelefon, vilken visar din elförbrukning. Styrelsen använder samma app för att sammanställa elförbrukningen vid respektive laddbox. På detta vis faktureras den enskilde användaren månadsvis för den faktiska elförbrukningen baserat på aktuellt elpris (kr/kWh).

För dig som önskar använda motorvärmare (eller kupévärmare) och har en laddbox finns adapter att låna av styrelsen kostnadsfritt. Vänligen kontakta då styrelsen via mail eller Simpleko. För dig som saknar laddbox men önskar använda motorvärmare eller kupévärmare, vänligen kontakta styrelsen.

Uppvärmning, vatten och el

Alla hus uppvärms genom vattenburen fjärrvärme, vilken förmedlas av företaget Adven AB. Adven har ett värmeverk lokaliserat på Friluftsvägen (endast ett stenkast från föreningen), vilket drivs med hjälp av olika typer av energikällor (de miljövänligare energikällorna är majoritet). Kostnaden för värme, samt kallvatten och varmvatten, ingår i månadsavgiften. Elabonnemang och elförbrukning ingår inte i månadsavgiften utan sköts av respektive hushåll och faktureras genom egen elleverantör.

Förvaltning – ekonomisk och praktisk

Den ekonomiska förvaltningen i föreningen hanteras av Simpleko AB. Simpleko sköter även faktureringen av månadsavgiften till alla medlemmar, inklusive annan uthyrning (såsom av eventuellt extra förråd eller extra parkeringsplats).

Lägenheterna har ett gemensamt gruppavtal med bredbandsbolaget Tele2, som levererar bredband och TV till alla lägenheter. I föreningen har vi tillgång till basutbudet på ca 10-15 tv-kanaler. För internetuppkopplingen ingår ett modem per lägenhet (som ägs av föreningen och därför ska lämnas kvar vid utflyttning).

Den praktiska förvaltningen sköts av Eneroths Fastighetsservice. Du kan läsa mer om Eneroth på deras hemsida och under sidan Praktisk information (se under fliken För Boende i menyn).

Skolor i närområdet

I närområdet finns ett flertal skolor. Sticklinge förskola ligger precis granne med Motionsvägen 2. Även Sticklinge Skola, med både lågstadium och mellanstadium, ligger på gångavstånd. Du kan läsa mer om skolorna på Lidingö Stads hemsida här.

Transporter och kollektivtrafik

Buss 205 är ordinarie busslinje som trafikerar sträckan Sticklinge – Ropsten, via Lidingö Centrum. Bussen går med ca 10-20 minuters trafik vardagar. Under rusningstid finns även buss 225, vilken kör direkt till Ropsten (ej via Lidingö Centrum). Närmaste busshållplats för 205 och 225 är Friluftsvägen.

Föreningen Joggaren ligger på ca 5 minuters avstånd med bil/buss till Lidingö Centrum och ca 10 minuters avstånd till Ropsten. Du tar dig även smidigt med cykel på cykelbanor till Lidingö Centrum och till Ropsten över nya gång- och cykelbron.

Mataffärer, caféer, restauranger och övriga butiker

På en knapp kilometers avstånd finner du Lidingö Golfrestaurang. Restaurangen är en populär destination för både lunchgäster och fikasugna året runt, liksom för middagsgäster under sommarhalvåret. Det går även bra att hyra restaurangen för festliga tillfällen. Du finner den i anslutning till Lidingö Golfklubb.

På gångavstånd från Joggaren finner du den lokala handelsaffären Sticklinge Handel. Denna lilla men välsorterade butik är även postombud för PostNord och DHL.

I Lidingö Centrum finns ett större antal restauranger och caféer. Här finner du även ett relativt rikt utbud av butiker, inklusive de större kedjorna Lindex, Akademibokhandeln, Intersport och Apoteket Hjärtat. Dessutom finns livsmedelsaffären Coop Skeppet (med delikatessdisk), fiskbutik- och restaurang Firren, samt Systembolaget. Ett flertal vårdcentraler finns också i Centrum (Capio och Vården i Centrum), liksom ett stort stadsbibliotek.

Naturområden och bad

Precis intill föreningens gata finns Sticklingeskogen, som är ett populärt tillhåll för promenader, löpning, cykling och skogsutflykter. Det finns också en välbesökt badstrand i Sticklinge villaområde (norr om föreningen Joggaren). Lekparker för barn finns det också gott om, såsom Abborrparken och den lilla parken invid Sticklinge förskola. För fotbollssugna finns Kyttinge med sin fotbollsplan. På senare år har även en skridskobana upprättats intill fotbollsplanen.

Det lätt att trivas som boende i föreningen Joggaren och även lätt att få livspusslet att gå ihop. Sticklinge är ett vackert och lugnt område med naturen inpå knuten. Samtidigt går det lätt och snabbt att ta sig till både Lidingö Centrum och Stockholm city med cykel, buss eller bil. (Boende i föreningen, 2022)

Motionsvägen 1, ett av de fem husen i föreningen.
Välkomstbrev med viktig information
Föreningens fyra senaste årsredovisningar

Årsredovisning 2022
Årsredovisning 2021
Årsredovisning 2020
Årsredovisning 2019

(Klicka på länkarna för att läsa.)

Ordningsregler i Joggaren
Motionsvägen 1, ett av de fem husen i föreningen.
Sticklingeskogen med sina populära promenadspår.
Sticklinge på nordvästra Lidingö är omgärdat av vatten, med klippiga stränder, vasstråk, promenadstigar och även en anlagd badstrand med sand i norr.
Skogen är full av vitsippor på våren.